BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudott javítani Európa

Csökkenéssel zártak hétfőn a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek, mivel a befektetők attól tartanak, hogy elindul a koronavírus-járvány második hullám.

  • A londoni FTSE-100 mutató 0,66 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index 0,32 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 0,49 százalékos
  • mínuszban fejezte be a kereskedést.

    A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,28 százalékos, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,30 százalékos, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,55 százalékos veszteségben zárt.

    Továbbra is aggódnak a koronavírus miatt

    A piacokat aggasztja, hogy Ázsiában és az Egyesült Államokban újra emelkedni kezdett a SARS-CoV-2 vírussal fertőzöttek száma, párhuzamosan a járvány terjedését fékező szigorú korlátozások lazításával. Európa számos országában is tovább enyhítettek a szigorú intézkedéseken hétfőn.

    Rontja a kockázatvállalási hangulatot az is, hogy egyre többen számítanak arra, hogy a gazdaság csak lassan áll majd újra növekedési pályára. Ráadásul Európában és az Egyesült Államokban folytatódtak a tüntetések a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen, amelyek azután robbantak ki, hogy május végén Minneapolisban életét vesztette egy afroamerikai férfi egy durva rendőri intézkedés során.

    New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 1,27 százalékos, az S&P 500-as index 0,74 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,13 százalékos mínuszban állt.

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog.

    Olaj, arany, deviza

  • Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,54 százalékos pluszban, 38,94 dolláron, míg
  • a júliusi szállítású WTI 0,47 százalékos mínuszban, 36,09 dolláron forgott kora este, háromnegyed hat körül.
  • Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,57 százalékkal, 1719,79 dollárra, az augusztusi szállítású aranyé pedig 0,55 százalékkal 1727,80 dollárra esett a New York-i árupiacon.

    A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1274 dollárt adtak, 0,18 százalékkal erősödött az euró.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.