BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erőteljes kezdés az amerikai tőzsdéken

Nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

Nagy indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon a gazdasági fellendülés ígéretét hordozó makrogazdasági mutatóknak köszönhetően megerősödött befektetői kockázatvállalási aktivitás hatására.

  • New Yorkban a DJIA-30 index 1,46 százalék,
  • az S&P-500 index 1,40 százalék,
  • a Nasdaq Composite index 1,49 százalék
  • emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést.

    Az Egyesült Államokban foglalkoztatottak júniusi 4,8 milliós növekedéséről a múlt héten kiadott jelentéssel megalapozott pozitív befektetői hangulat hétfőn európai makroadatoktól kapott újabb megerősítést.

    A német feldolgozóipari megrendelések a vártnál kevésbé ugyan, de 10,4 százalékkal nőttek májusban az áprilisi 26,2 százalékos csökkenés után.

    A brit építőipari ágazat teljesítménye lényegesen jobban alakult júniusban a vártnál, a beszerzésimenedzser-index 47,0 pont helyett 55,3 pontra emelkedett az előző havi 28,9 pontról.

    Az euróövezeti kiskereskedelmi forgalom májusban 17,8 százalékkal emelkedett a várt 15,0 százalékos növekedés helyett az előző havi 12,1 százalékos csökkenés után.

    Az európai tőzsdék is nagy erősödést értek el hétfőn, az amerikai piaci nyitáskor a páneurópai indexek 1,2-1,3 százalék nyereségben jártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,6 százalékkal állt erősebben.

    Az olajár vegyesen alakult hétfőn, az amerikai piacok nyitásakor a Brent 0,09 százalékkal állt magasabban, hordónként 42,84 dolláron, a WTI ára pedig 0,96 százalékkal 40,26 dollárra csökkent.

    Az eurót 0,76 százalékkal jegyzik erősebben 1,1333 dolláron, az arany spot ára 0,50 százalékkal unciánként 1784,89 dollárra emelkedett.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.