BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Scope megerősítette az Opus hitelminősítését

A Scope Ratings szerdán megerősítette az OPUS Global Nyrt. BB Stabil kibocsátói minősítését.

A Scope Ratings szerdán megerősítette az OPUS Global Nyrt. BB Stabil kibocsátói minősítését. A társaság által 2019-ben az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében kibocsátott 28,6 milliárd forint továbbra is megfelel a BBB- minősítésnek – közölte a BÉT honlapján az Opus.

A társaság tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett, a vállalati finanszírozást elősegítő Növekedési Kötvényprogramjában (NKP) való részvétele okán teljesítette a részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárás felülvizsgálatát.

Az Opus az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól a felülvizsgálati eljárás eredményeképpen megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb: BBB- besorolást, az Opusra vonatkozóan pedig a BB Stabil kibocsátói minősítését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.