BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős zárás Európában

Tekintélyes indexemelkedéssel nyugtázták a főbb európai értékpapírpiacok az európai feldolgozóipari teljesítmény váratlanul nagy júliusi javulását.

Tekintélyes indexemelkedéssel nyugtázták hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok az európai feldolgozóipari teljesítmény váratlanul nagy júliusi javulását.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 2,15 és 2,16 százalék nyereséggel fejezték be a hétfői kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,58 százalékkal emelkedett.

  • Londonban 2,36 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index a még nem végleges adatok alapján,
  • a frankfurti DAX 2,83 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 2,18 százalékkal erősödött. Milánóban 1,49 százalékos, Madridban 1,52 százalékos indexemelkedéssel végződött a hétfői tőzsdenap.
  • A hétfőn közzétett végleges adatok alapján júliusban 2019 eleje óta első alkalommal erősödött az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye, mégpedig a várakozásoknál nagyobb mértékben.

    Az utazási-üdülési ágazaton kívül minden gazdasági ágazat pozitív eredménnyel fejezte be a hétfői kereskedést, a legnagyobb indexemelkedést az autóipari ágazat érte el.

    A befektetői hangulat javulását néhány nagyvállalat várakozáson aluli eredménye sem tudta megakadályozni. A Societe Generale a vártnál nagyobb veszteséget szenvedett el a második negyedévben, részvénye két százalékkal gyengült. A HSBC nyeresége is elmaradt a várttól, a részvény közel négy százalékkal gyengült. A Heineken sörgyár veszteségre hivatkozva törölte időszaki osztalékát, részvénye három százalékkal gyengült.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.