BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

London, Frankfurt és Párizs is erős napot tudhat maga mögött,. Hatványozottan igaz ez a BUX-ra.

Indexnyereséggel zártak szerdán a főbb európai értékpapírpiacok.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 index 0,38 és 0,43 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,35 százalékkal erősödött.

  • Londonban 1,07 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX 0,47 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,90 százalékkal emelkedett,
  • míg Milánóban és Madridban 0,64 és 0,21 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a szerdai tőzsdenap.

    Két százalék felett zárt a BUX

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 35 103,39 ponton zárt szerdán.

    Szerdán több nagyvállalati negyedéves eredménybeszámoló is kedvezően hatott az árfolyamindexekre. A Commerzbank várakozáson felüli eredményének köszönhetően a részvény árfolyama több mint öt százalékkal erősödött. Hasonló okból a Deutsche Post részvénye több mint három százalékkal erősödött. A holland Ahold Delhaize szupermarket lánc részvénye hét százalékkal ment fel, az IAG légitársasági holding részvénye pedig nyolc százalékkal erősödött. A tizenegy éve első alkalommal negyedéves veszteséget elkönyvelő BMW részvénye viszont négy százalékkal gyengült.

    Fotó: Pixabay

    Az olajár az amerikai nyersolajkészletek jelentős csökkenése láttán emelkedett szerdán:

  • az európai kereskedési idő végén a globális kereskedelemben 3,49 százalékkal állt magasabban a Brent ára hordónként 45,98 dolláron,
  • a WTI pedig 3,79 százalékkal 43,28 dollárra emelkedett. Az olaj ára öt havi csúcson, a március elejinek megfelelő szinten jár jelenleg.
  • Az eurót 0,86 százalékkal jegyzik erősebben 1,1902 dolláron, az arany spot ára 1,42 százalékkal ment fel unciánként 2048,11 dollárra. Az arany ára kedden lépte át első alkalommal a 2 ezer dolláros határt. A szerdán elért legmagasabb ár 2055,79 dollár volt. Az év eleje óta az arany ára már 35 százalékkal emelkedett.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.