BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélszeresére ugorhat az Opus árfolyama

A társaság várakozásai alapján a hétfői záróárhoz képest 56 százalékos felértékelődési lehetőséget kínálnak a holding papírjai.

Vételi ajánlás mellett 354 forintos célárral kezdte meg az Opus Global követését az Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) piacfejlesztési programjának keretében.

A brókercég árfolyamvárakozása alapján a hétfői záróárhoz képest 56 százalékos felértékelődési lehetőséget kínálnak a holding papírjai.

A brókercég elemzése szerint a diverzifikált portfólióval rendelkező, turisztikai, mezőgazdasági, ipari és vagyonkezelői divízióval is rendelkező társaság az egyik legjobb lehetőséget jelenti azoknak a befektetőknek, akik a magyar gazdaság növekedésből szeretnének profitálni.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A társaság idei árbevétele megközelítheti a 210 milliárd forintot, 2021-ben pedig már 228 milliárd forintos forgalomra van kilátás.

A részvényesekre jutó szabad készpénzáram ezzel együtt 2020-ban és még jövőre is a negatív tartományban maradhat, 2023-ra azonban stabil free cash flow termelővé válhat az Opus, amely ekkortól osztalékfizetésre is képes lehet.

A brókercég konzervatív számításai szerint három év múlva részvényenként 12 forintos részvényenkénti kifizetésre számíthatnak a befektetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.