BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meddig tart ki az euró optimizmus?

Magyarázatban sincs hiány, de akár technikai oka is lehet a két éves euró/dollár csúcsnak.

2018 óta nem látott szintekre emelkedett az euró-dollár jegyzés a 1,22-es, korábbi lokális csúcsnál húzódó ellenállás szignifikáns áttörésével.

Véleményem szerint akár 1,25-ig is erősödhet az euró a dollárral szemben

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Fotó: Shutterstock

Hozzátéve: több tényező is a dollár ellen szól. A tengerentúlon magasabb az infláció, s jobb a részvénypiaci hangulat, míg a Fed döntéshozói 2023-ig nem számolnak kamatemeléssel. Ezért most Európában kedvezőbbek a kockázatmentes reálhozamok, mint Amerikában. De csupán technikai alapon is vehetett újabb lendületet az emelkedés.

Felfelé a következő útba eső ellenállás 1,2335-nél található, ám az igazán erős technikai szint 1,25-nél húzódik. Az első szintet még ebben a hullámban elérheti a jegyzés, hiába mutat túlvettséget az RSI indikátor, majd kisebb negatív korrekció indulhat

– tette hozzá az Equilor elemzője.

Az Erste elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy a Citigroup úgynevezett „FX Pain” indexe alapján az elmúlt 7 évben soha nem voltak a befektetők ennyire optimisták az eurót illetően, mint most.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.