BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekorderedménnyel zárt tavaly a 4iG

A cégcsoport teljesítette a 2020. évre kitűzött növekedési céljait, és 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárta.

Közzétette IV. negyedéves gyorsjelentését a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A magyar informatikai nagyvállalat fejlődési lendülete az év végéig töretlen volt,

ennek köszönhetően kiemelkedő üzleti sikereket jelentett az IFRS szerinti konszolidált beszámolójában. A cégcsoport értékesítési árbevétele 2020 végén meghaladta az 57,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forintra növekedett.

A 4iG menedzsmentje diverzifikált, platform- és gyártófüggetlen termék- és szolgáltatási portfólió kialakítására törekszik annak érdekében, hogy biztosítsa a cégcsoport folyamatos üzleti eredményességét a főbb stratégiai iparágakban.

A 4iG legfontosabb megbízásai a logisztika, az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak,

de további jelentős eredményeket ért el a társaság a licensz- és eszközbeszerzések, illetve az infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén.

Fotó: VG/Vémi Zoltán

A IV. negyedévben is megőrizte fejlődési dinamikáját a cégcsoport:

minden korábbi időszakot meghaladó üzleti eredménnyel zárta 2020-at. Év végére a 4iG Nyrt. IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 57,3 milliárd forint volt, amely 39 százalékkal több az előző évinél. A vállalatcsoport üzleti eredménymutatói szintén jelentősen javultak: az adózott eredmény 3,4 milliárd forint, amely 21 százalékkal haladja meg a 2019-est; EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forint, 24 százalékkal magasabb a 2019-ben elért, a pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredményénél.

A cégcsoportnál az IV. negyedévben végrehajtott akvizícióknak – INNObyte Zrt., DTSM Kft. – valamint az organikus fejlődésnek (+17 százalék) köszönhetően jelentősen növekedett a munkavállalói létszám. A 4iG csoportnál a foglalkoztatottak száma 2020-ban mindösszesen 48 százalékkal növekedett, és december 31-én elérte a 924 főt.

A már megvalósított, illetve a tervezett akvizíciók nagymértékben támogatják a vállalatcsoport eredménymutatóinak további javulását, az erőforrások nagyléptékű bővítését és a stratégiai célok megvalósítását.

A 4iG stratégiai célkitűzése, hogy a hazai technológiai vállalatok között az abszolút első helyre kerüljön, és emellett meghatározó pozíciókat építsen ki a távközlési piacon is.

Ebben partnere az Antenna Hungária Zrt. lesz, és a tervek szerint a társaságok közösen valósítják meg expanziós stratégiájukat ezen a területen.

A 4iG piaci pozíciói az elmúlt évben jelentősen megerősödtek, az eredmények és a jövőbeni üzleti kilátások egyaránt pozitívak, melyek alapján a társaság menedzsmentje 2021-re is további dinamikus növekedést prognosztizál.

A cégcsoport teljesítette a 2020. évre kitűzött növekedési céljait, és 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.