BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átlagon alul teljesített a hétéves amerikai állampapír

Alacsony volt a befektetői érdeklődés a hétéves amerikai államkötvények mai aukcióján. A papírokat magas, 1,3 százalékos hozamon értékesítette az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma.

A csütörtöki amerikai államkötvény aukción felkínált 62 milliárd dollárnyi kötvény mennyiséget, két és fél bázisponttal a másodpiaci benchmark felett jegyezték

– írja a nasdaq.com. A befektetői érdeklődés ezúttal magasabb volt, mint a sorozat legutóbbi, februári akcióján, amikor mindössze kétszeres túlkereslete volt a hétéves papíroknak. Most 138,26 milliárd dollár értékben nyújtottak be ajánlatot, ami még mindig elmarad az átlagostól.

Fotó: Shutterstock (Illusztráció)

Februárban rekordalacsony ajánlatmennyiség érkezett a mostanihoz hasonlóan 62 milliárd dollár névértéken, de 1,195 százalékos hozamon piacra dobott államkötvényekre. Az aukció akkor felkorbácsolta az eladási hullámot az amerikai kötvénypiacon, meglendítve a hozamokat nem csak a hétéves lejáratú papíroknál, hanem a hosszabb, tízéves futamidejű, és a rövidebb, ötéves lejáratú államkötvényeknél is. A másodpiaci reakció ezúttal sem maradt el teljesen:

magas forgalom mellett a hétéves benchmark 1,293% százalékra emelkedett napközben,

mielőtt visszaereszkedett 1,217% százalékra. A valódi vihar azonban ezúttal nem kísérte az aukciót, így talán nyugalmasabb időszak jöhet az amerikai állampapírpiacon.

A korrekciónál most még sanszosabb a rotáció

A kedvező hangulatot elsősorban Jerome Powell megnyugtató üzenetei vezérelték.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.