BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most olcsó a Tesla és a NIO

Beszállási pontokat lát az elektromosautó-gyártó részvények kemény korrekciójában a Wedbush.

Beszállási pontokat lát az elektromosautó-gyártó részvények kemény korrekciójában a Wedbush.

A Tesla tegnap közel 5 százalékot esett, majd a zárás utáni kereskedésben még közel 4 százalékot, s 600 dollárra süllyedt, miközben február elején még 870 dollár felett járt a jegyzés. A legnagyobb rivális, a kínai NIO amerikai letéti jegyei (ADR) közel 6 százalékot estek a tegnapi kereskedésben, majd zárás után még közel 5 százalékot, s 38 dollár alá süllyedt a jegyzés, míg február első felében 60 dollár felett járt a kurzus.

Fotó: Shutterstock

Dan Ives, a Wedbush elemzője úgy véli: az elektromosautóra való átállás még csak most kezdődött, s ez egy 5 ezer milliárd dolláros piacot jelenthet a következő évtizedben. Az elektromosautók penetrációja jelenleg 3 százalék globálisan, míg a Wedbush becslése szerint ez 2025-re elérheti a 10 százalékot.

A Wedbush kereskedési ötlete szerint a mostani eladási hullám remek vételi lehetőség a Tesla részvényekre, vagy a kínai autógyártó amerikai tőzsdén forgó letéti jegyeire.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.