BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságot vagy korrekciót jeleznek a defenzív részvények?

Az amerikai tőzsdéken felülteljesítők a közműcégek és az egészségügyi szektor papírjai.

A legforróbb tengerentúli részvények közül néhány az amerikai gazdaság lehűlésére utal. A közművállalatok és az egészségügyi cégek részvényei ugyanis az S&P 500 index legjobban teljesítő papírjai közé emelkedtek a folyó negyedévben. Az előbbiek 7,8, az utóbbiak 6,6 százalékkal kerültek feljebb, miközben az indexátlag csak 4,9-del nőtt.

A Wall Street Journal emlékeztet, hogy a befektetők általában akkor halmozzák az ilyen típusú részvényeket, amikor borúsak a kilátások, mert az orvoslátogatások száma vagy az áramfogyasztás válságban sem csökken lényegesen.

Fotó: Shutterstock

Ezt a vélekedést erősíti, hogy a Goldman Sachs augusztusban 9 százalékról 5,5-re vágta vissza a harmadik negyedéves amerikai gazdasági növekedési prognózist arra hivatkozva, hogy a delta-variáns miatt mérséklődik a fogyasztás.

Az amerikai tőzsdei lap szerint a gazdasági növekedés második félévi lassulása aligha vetít előre recessziót, ugyanakkor a részvénypiaci átrendeződés korrekciót jelezhet a tőzsdéken. Bár a járványból való kilábalás és az erőteljes jegybanki stimulus újabb csúcsokra hajtotta a részvényindexeket,

a vírusvariánsok megjelenése miatt immár a részvénypiacok ellenálló-képessége kerül előtérbe.

Különösen, hogy az S&P 500 az idén 20 százalékot emelkedett és 52 napot zárt rekorddal. Bár az értékelések ez évben alacsonyabbak lettek, mivel a bevételek megugrottak, de továbbra is történelmi szinten maradtak.

Bob Doll, az 5,8 milliárd dollárt kezelő Crossmark Global Investments befektetési igazgatója szerint a harmadik negyedévet is gazdasági növekedés és profitbővülés jellemezheti. Még ha lassul is a gazdaság a második negyedévhez képest. Ezért a részvénypiaci korrekciót a befektetők könnyen vételi lehetőségként értékelhetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.