BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Az olajár a hét eleje óta elszenvedett nagy veszteségei miatt árcsökkenéssel fogja zárni a hetet.

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nyereséges zárás után:

  • New Yorkban a DJIA-30 index 0,41 százalékos emelkedéssel,
  • az S&P-500 index 0,16 százalékos emelkedéssel,
  • a Nasdaq Composite index 0,26 százalékos csökkenéssel kezdte a pénteki kereskedést.
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

Csütörtökön a Nasdaq és S&P indexek rekordon zártak a technológiai ágazatokban elért erőteljes vállalati eredményjavulásnak köszönhetően. 

Az olajár emelkedett pénteken, de a hét eleje óta elszenvedett nagy veszteségei miatt árcsökkenéssel fogja zárni a hetet.

Mindkét piaci etalon olajtípus, a Brent és a WTI ára egyaránt 5 százalékkal áll a hét eleji kezdés alatt, ami a legnagyobb heti árcsökkenés március óta. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára hordónként 69,72 dolláron 0,91 százalékos emelkedést mutatott a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 1,02 százalékkal emelkedett 72,02 dollárra.
Az eurót 0,46 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1777 dolláron, három havi mélypont közelében, az arany spot ára pedig 1,64 százalékkal csökkent egy havi mélypontra, 1774,51 dollárra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.