BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglovagolta a hiteléhséget a Duna House

A gyorsjelentés szerint a csoport mind árbevétel, mind EBITDA, mind adózott eredmény tekintetében jelentősen nőtt. A társaság közleménye szerint a lengyel operáció is a növekedés motorjává lépett elő.

A tőzsde honlapjára feltöltött dokumentum szerint a kimagasló első három negyedéves teljesítményével az ingatlanközvetítő vállalat 20 százalékkal meghaladta egész éves eredmény tervét és várhatóan már idén teljesíti az 5 éves üzleti tervében szereplő jövő évi célkitűzéseit.

A Duna House Group 2021. harmadik negyedévében folytatta menetelését: negyedéves árbevétele 3,8 milliárd forintra ugrott, 72 százalékos növekedéssel, míg az EBITDA 667 millió forintot ért el, ami 47 százalékos éves növekedésre utal. A periódusban a tisztított core adózott eredménye 54 százalékkal növekedve 494 millió forintra emelkedett.

Fotó: FOLDI D. ATTILA

A harmadik negyedévben minden közvetítői szegmens jelentősen növekedett év/év alapon, ugyanakkor a nyári hónapokra jellemző gyengébb kereslet is érződött – áll a jelentésben. Az ingatlanközvetítői tevékenységek bevételei 20-30 százalékkal nőttek, a hitelközvetítői tevékenység pedig megduplázódott. 

Megjegyzik, a kiemelkedő számok a Covid miatt átalakuló lakhatási igényeknek is köszönhetőek, illetve idehaza az állami otthonteremtő programok is jelentősen húzzák a számokat.

A lengyel leányvállalat is kiemelkedően teljesített. Ezen a piacon az ingatlan közvetítések mennyisége 30-50 százalékkal nőtt, és a közvetített hitelek volumene pedig 144 százalékos robbanást mutat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.