BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a BUX, vegyesen mozgott a forint

A pesti záráskor az Egyesült Államokban is negatív volt a hangulat. Piaci összefoglaló.

Közel 7,7 milliárd forintos forgalomban 0,82 százalékos eséssel, 50 471 ponton zárt hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, de még így is felülteljesítette a nagyobb európai és ázsiai börzéket.

Fotó: Shutterstock

A pesti záráskor az Egyesült Államokban is negatív volt a piaci hangulat, melyet az váltott ki, hogy a Goldman Sachs visszavágta az amerikai gazdaság növekedési kilátásait, amikor kiderült, hogy Joe Biden elnök 1750 milliárd dolláros újjáépítési tervének elfogadása nagy veszélybe került, miután Joe Manchin nyugat-virginiai szenátor kijelentette: nem tudja megszavazni azt, így pedig nincs meg a szükséges demokrata többség. Emellett az omikron variáns okozta rossz járványügyi hírek rontották el a nemzetközi befektetői hangulatot. 

Itthon jelentős kibocsátói hírek nem befolyásolták a kereskedést, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest. 

  • Az OTP-részvények ára 2,3 százalékkal 16 805 forintra esett, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.
  • A Mol 0,49 százalékkal 2438 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.
  • A Richter-papírok árfolyama 0,93 százalékkal 8675 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.
  • A Magyar Telekom árfolyama 0,98 százalékkal 414 forintra erősödött, forgalma 67 millió forint volt.

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 366,8 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 1,3 forinttal többért, míg a dollárért 325,7 forintot fizettek záráskor, 30 fillérrel kevesebbet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.