BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokat erősödött a BUX és a forint

A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Csaknem 24 milliárd forintos, magas forgalomban, 1,5 százalékos emelkedéssel, 54 405 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX.

Fotó: BÉT

A vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az OTP és a Mol erősödött, míg a Richter és a Magyar Telekom papírjai veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest.

  • Az OTP-részvények ára 2,82 százalékkal 18 600 forintra nőtt, forgalmuk 18,9 milliárd forintot tett ki. Ezzel az OTP a héten már több mint 10 százalékot erősödött, a régiós bankpiaci trendet követve.
  • A Mol 1,59 százalékkal 2690 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban, melyet a szerdán bejelentett lengyel akvizíció, illetve az olajár-emelkedés hajtott.
  • A Richter-papírok árfolyama 0,34 százalékkal 8880 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A Magyar Telekom papírjainak értéke 0,36 százalékkal 417 forintra csökkent, forgalma 258,5 millió forint volt.

A nap nyertese a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 7,92 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 3,25 millió forint értékben cseréltek gazdát.

A negyvenéves csúcsra emelkedő amerikai infláció hírére jelentősen gyengült a dollár az euróhoz képest, délután 5-kor 1,1427 dollárt adtak egy euróért, két hónapja a legtöbbet.

Az ilyenkor jellemző mozgásoknak megfelelően tőzsdezárásra 355,3 forintra erősödött a forint az euróval szemben, amely a nyitó szintnél 1,9 forinttal kevesebb, míg a dollárért 311 forintot fizettek záráskor, 3,5 forinttal kevesebbet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.