BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a BUX, erősödött a forint

Több mint 13,5 milliárd forintos forgalomban 0,09 százalékos csökkenéssel, 52 910 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX.

Ezzel alulteljesítette a vezető ázsiai és európai indexeket, melyek a Shanghai Composite Index kivételével mind pluszban zártak, míg koraeste az amerikai piacok vegyes képet festettek. 

Itthon a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Az olajtársaság árfolyamát az tolhatta feljebb, hogy az OPEC+ a nap folyamán az előzetes várakozásoknak megfelelően úgy döntött, hogy márciusban napi 400 ezer hordóval növeli az olajtermelést, aminek hatására emelkedett a kőolaj ára.

Az OTP-részvények ára 0,22 százalékkal 18 070 forintra csökkent, forgalmuk több mint 10 milliárd forintot tett ki. A Mol 0,37 százalékkal 2 710 forintra erősödött, 1,65 milliárd forintot meghaladó forgalomban. A Richter-papírok árfolyama 0,6 százalékkal 8 280 forintra esett, a részvények forgalma meghaladta az 1,5 milliárd forintot. A Magyar Telekom papírjainak értéke 0,48 százalékkal 418 forintra csökkent, forgalmuk 74 millió forint volt. 

A nap nyertese a CyBERG Corp. Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 15 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 910 ezer forint értékben cseréltek gazdát. A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 354,6 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 80 fillérrel kevesebbért, míg a dollárért 313,8 forintot fizettek záráskor, 1 forinttal kevesebbet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.