BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
STRATÉGIA

Mire figyeljünk 2022-ben a piacokon?

2022.02.03., csütörtök 13:13
Stratégia Masterplast
Fotó: Világgazdaság/Sárszentmihály 2020.06.05. Masterplast Nyrt. foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság/Vémi Zoltán

Várakozásaink szerint 2022-ben is folytatódhat a Masterplast elmúlt időszakban látható dinamikus növekedése. A társaság azzal kalkulál, hogy a 2021-es év eredménye a szeptemberi előrejelzésnél is kedvezőbben alakulhatott, a bevételek elérhették a 190,3 millió eurót, az EBITDA 22,3 millió euróra, míg az adózott eredmény 15,4 millió euróra emelkedhetett. 

A menedzsment elmondása szerint a cég középtávú kilátásai rendkívül pozitívak, a már befejezett, illetve a most kezdődő beruházások komoly megtérüléssel kecsegtetnek. A legutóbbi bejelentés szerint a menedzsment a moduláris gyártásban látja a következő nagy előrelépési lehetőséget. A fejlesztés még idén elkezdődhet, a tömegtermelés beindulása azonban csak 2023-ban várható.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Masterplast az egészségiparon belül az egyszer használatos textíliák piacán szeretne növekedni. Az újonnan prognosztizált számok hatására az MKB Elemzési Központ felülvizsgálja a korábbi, 5167 forintos célárát. A frissített célárfolyamot a napokban publikáljuk. 

Az elektromos eszközök számának növekedésével, valamint a megújuló energiatermelés terjedésével egyre fontosabbá válik a villamosenergia tárolása. Ez azonban még igencsak gyerekcipőben jár, nagy mennyiségben szinte nem is tudjuk tárolni. A világ vezető akkumulátorgyártói gőzerővel dolgoznak a probléma megoldásán, ugyanakkor ma még nem lehet látni, hogy kik lesznek a befutók. Kisebb kockázattal járó stratégia lehet, ha portfólióban gondolkodunk.

Saját portfólió összeállítása helyett érdemes lehet olyan ETF-et választani, amely több ilyen tevékenységgel foglalkozó (például lítium akkumulátorok fejlesztéséből, gyártásából és felhasználásából jelentős bevételeket elkönyvelő) társaság részvényeit tartalmazza.

 Természetesen, mint mindennek, ennek is megvan a maga kockázata, főleg, ha még nem is egyenlő súlyozással szerepelnek benne a cégek. Kockázatai ellenére ez az alszektor fontos szereplővé válhat a jövőben.

Fotó: VG

 

 

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.