BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akár a 370-es szintet is áttörheti a forint – ötszázalékos pluszban az OTP

Egyelőre töretlennek mutatkozik a forint ereje a bankközi devizapiacon, az éjjeli 374,60-375 forint körüli szintekről dél utánra 370,68-ra erősödött az euróval szemben. A grafikon gyakorlatilag folyamatos forinterősödésről árulkodik. Az Equilor hírlevele szerint csak akkor tud tartósan a 370-es szint alatt megmaradni a forint, ha orosz–ukrán érdemi előrelépés történik.

Fotó: Manuel Augusto Moreno / Getty Images

Közben az euró is erősödött a dollárral szemben, 12 óra után a devizapár az 1,1040-es szint körül mozgott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,8 százalék feletti pluszban járt, kiemelkedő az OTP teljesítménye. A bankpapír az elmúlt másfél nap alatt 7 százalékot erősödött, azaz csaknem ledolgozta múlt heti hasonló mértékű esését. 12 óra után 4,4 százalékos pluszban, 12 560 forinton forgott. A Mol 3,14 százalékot drágult. Leginkább a Duna House erősödött, az ingatlanos társaság részvénye 5 százalékos pluszban, 525 forinton forgott kora délután.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.