BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel nyitott a BUX, az OTP húzza a magyar tőzsdét

Pozitív hangulatban indult a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a forint viszont gyengélkedik.

Pozitív hangulatban indult a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX 0,7 százalékos emelkedéssel kezdte a napot. A vezető részvények közül az OTP egy százalékkal, 10 545 forintra erősödött a nyitást követően, a Mol 0,2 százalékkal, 3162 forintra kapaszkodott. A Richter papírjai 0,6 százalékkal, 7060 forintra drágultak, míg a Magyar Telekom 1,2 százalékkal, 395 forintra ment fel.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A forint minimálisan gyengült kilenc óráig az euróval szemben, az európai közös pénzt néhány fillérrel 371 forint alatt jegyzik.

A meghatározó európai indexek közül a DAX 0,2 , a CAC 40 pedig 0,6 százalékos erősödéssel indított, a londoni FTSE-100 viszont 0,2 százalékot csökkent. A páneurópai Stoxx 600 minimális emelkedést mutat.

A befektetők ma is a háború eseményeire fókuszálhatnak, míg a tengerentúlon a negyedéves jelentések mozgathatják a piacokat. A többi között csütörtökön jelent az American Airlines, az AT&T és a Philip Morris is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.