BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Magyar Telecom

Magához tért a háború okozta sokkból a BUX

2022.04.04., hétfő 22:03

Februárban a BUX csaknem 30 százalékot zuhant, az index mélypontja 38 ezernél volt. Március elején emelkedés kezdődött, amelynek során 47 ezer pontig kapaszkodott az árfolyam. Ám ez egyelőre elakadt, a BUX az itt húzódó ellenállás áttörése esetén kapaszkodhatna tovább felfelé. Még nem lehet eldönteni, hogy a márciusi emelkedés egy medvepiaci rali volt-e, amelyet ismét süllyedés követ majd, és visszateszteli az árfolyam a 38 ezres mélypontját. Ellenkező esetben, a 47 ezres szint áttörésével folytatódhatna az emelkedés. Az index a hetet 45 034 ponton zárta.

Az OTP árfolyama is megszenvedte az orosz–ukrán háborút. Február elején még 18 320 forint magasságában mozgott a kurzus, és csaknem 50 százalékos esést okozott a katonai konfliktus. Március elején 10 ezer forint alatt is járt, de erről az erős lélektani szintről sikerült visszapattannia. Március végére 13 500 forintig kapaszkodott vissza az árfolyam, majd megtorpant. A folytatásban két forgatókönyvet érdemes figyelembe venni. A 13 500 forintos ellenállás áttörése esetén folytatódhatna az emelkedés, 15 500 forintig nem látható erősebb ellenállás. Lefelé a 11 500 forintos támaszt érdemes figyelni, ennek a szintnek a letörésével az OTP visszatesztelhetné a 9500 forintos március eleji mélypontot. A bankpapír pénteken 0,74 százalékkal, 12 235 forintra erősödött.

A többi blue chippel ellentétben a Mol sokat emelkedett az utóbbi hetekben. Árfolyama február végén 2300 forintnál érte el a mélypontját, ahol megérkezett a fordulat, és március végére már a 3 ezer forintot is megérintette az árfolyam. Ám az ellenállást egyelőre nem sikerült áttörnie, pedig efelett további több száz forintos tér nyílna az emelkedéshez. Az olajpapír 0,75 százalékos gyengüléssel, 2908 forintoig süllyedt pénteken.

A Richter március elejére 6500 forintig zuhant, ahonnan sikerült emelkedő irányba fordulnia. Az árfolyam csökkenése január elején kezdődött, március elejére már több mint 25 százalékot esett a kurzus. A 6500 forintos támaszról visszapattant a múlt héten, és a 7600 forintos ellenállásig emelkedett. Ennek az áttörése esetén lehetne számítani további emelkedésre, de egyelőre megtorpant a vételi erő a papírban. A hangulat negatívra fordulása esetén a 6600 forintos márciusi mélypontot is visszatesztelhetné az árfolyam. A gyógyszerpapír 2,28 százalékkal, 7180 forinton zárt pénteken. 

A Magyar Telekom március közepén érte el a mélypontját, 390 forintnál, ahonnan 410 forintig kapaszkodott vissza. Az árfolyam tavaly január óta a 390–438 forintos sávban mozog. Az orosz–ukrán háború következtében a sáv tetején megakadt februárban, nem tudott folytatódni az emelkedés, és rövid idő alatt 390 forintig csökkent. A többi blue chiphez képest sokkal mérsékeltebb volatilitás volt az árfolyamban az utóbbi hetekben, technikai alapon a következő időszakban sem valószínű nagyobb mozgás. A hét utolsó kereskedési napját félszázalékos erősödéssel, 406 forinton zárta a Telekom-részvény. 

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.