BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 370 forint alatt az euró

A pesti tőzsde az OTP és a Richter vezetésével remekel, Európában viszont lefordultak az indexek.

A nap eleji gyengülést követően erősödésbe kezdett péntek délelőtt a forint, az euró kurzusa tíz órára a 370 forintos szint alá bukott. Az európai fizetőeszközt ezzel jelenleg 369,9 forinton jegyzik.

Kedvező a hangulat a Budapesti Értéktőzsdén is. A BUX a nyitáskor elszenvedett félszázalékos esést ledolgozva immár 0,6-es emelkedést mutat. Mindez leginkább az OTP-nek és a Richternek köszönhető. A bankpapír egy százalékkal, 10 800 forintig kapaszkodott fel, a gyógyszergyártó részvényei pedig 1,3 százalékkal, 7050 forintig erősödtek. 

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt napokban jó formában lévő Mol 3104 forinton stagnál. Kilóg a sorból a Magyar Telekom, melynek kurzusa fél százalékkal, 393 forintig ereszkedett.

A pesti tőzsde ezzel egyelőre kiemelkedik a nemzetközi mezőnyből, Európában ugyanis egyre nagyobbak a mínuszok, a frankfurti, párizsi és madridi börze is egy százalék körüli esést mutat. A piaci hangulatot Jerome Powell Fed-elnök tegnap esti szavai rontották el, melyben legalább két 50 bázispontos kamatemelést helyezett kilátásba az infláció letörése érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.