BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz befektetői hangulatban esett a BUX

A Magyar Telekom kivételével gyengültek a vezető részvények.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 655,35 pontos, 1,52 százalékos csökkenéssel, 42 515,32 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 38 forinttal, 1,25 százalékkal 2990 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,87 százalékkal 10 500 forintra esett, forgalmuk 6,7 milliárd forintot tett ki. Richter-papírok árfolyama 180 forinttal, 2,51 százalékkal 6980 forintra gyengült, a részvények forgalma 852,7 millió forintot ért el. 

BUX tőzsde értéktőzsde Double exposure businessman and stock market or forex graph suitable for financial investment concept. Economy trends background for business idea and all art work design. Abstract finance background.
Fotó: Shutterstock

A Magyar Telekom árfolyama két forinttal, 0,52 százalékkal 389 forintra erősödött, forgalma 114,7 millió forint volt. 

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint egész Európában kedvezőtlen a befektetői hangulat, nem rendkívüli tehát, hogy a BÉT az eladási hullám miatt rosszul teljesített. Török Lajos a Mol gyengülését az Ural típusú olaj drágulásával magyarázta, míg az OTP esését véleménye szerint egyszerűen csak a tőzsdei hullámvölgy okozhatta. A hangulat nem volt jobb az Egyesült Államokban sem, ahol a kereskedési nap közepén minden index jelentős mínuszban volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.