BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszos napot zárt New York

A nyitás pillanataiban az optimizmus uralkodott, ám ez nem tartott sokáig.

Hiába kezdték a keddi záróértéknél magasabb szinteken a kereskedést a tengerentúli tőzsdék, az optimizmus gyorsan elpárolgott és az indexek lefelé vették az irányt szerdán. A helyi idő szerint dél és 1 között azonban fordult a hangulat és az árfolyamok elkezdték ledolgozni veszteségeiket és mind a három jelentős index célba vette a pozitív tartományt. Különösen nagyot ugrott az eredményeit a keddi zárást követően közlő, vártnál jobb teljesítményt nyújtó és a jövőre nézve is nyereségesebb kilátásokat előrevetítő Salesforce.

Wall,Street,Sign,With,Focus,On,Sign,,Blurred,American,Flag
Fotó: Shutterstock

Szektorok tekintetében az uniós olajembargó hatására emelkedő olajárakból hasznot húzó vállalatok szerepeltek különösen jól, míg a magas olajárak miatt költségnövekedéssel szembenéző légitársaságok részvényei zuhantak, miként a hagyományos kiskereskedelmi láncoknak sem volt jó napjuk. A nap végére nem sikerült elérni a pozitív tartományt egyik indexnek sem, sőt az utolsó percekben mindegyik esett egy nagyobbat, így végül a Dow Jones 0,54 százalékot, az S&P 500 0,75 százalékot, a Nasdaq pedig 0,73 százalékot veszített értékből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.