BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vételre ajánlják a Wizz Air-részvényeket

A Concorde szerint a hosszú távú kilátások továbbra is pozitívak.

Változatlanul vételre ajánlja a Wizz Air részvényeit a Concorde Értékpapír elemzője, a célárfolyam pedig továbbra is 30 font. Bukta Gábor részvényelemező szerint a július 11-i közzététel alapján a 2023-as pénzügyi év első negyedéve többnyire az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. A Wizz Air 285 millió eurós működési veszteséget könyvelhetett el az első pénzügyi negyedévben, az adózott veszteség pedig körülbelül 452 millió euró volt. 

Az emelkedő költség és az alacsonyabb negyedéves kihasználtság, valamint az árazási környezet (különösen 2022 áprilisában és májusában) volt az eredmény fő mozgatórugója, míg az operatív eredmény és a nettó profit közötti átlagosnál nagyobb különbség túlnyomórészt a nem realizált árfolyamveszteségnek tudható be. A lízingek átértékelésével ez összesen 136 millió eurót tett ki, az euróval szemben erősődő dollár hatására. 

A Wizz Air árfolyama

A társaság további százmillió euró árfolyamveszteséggel számol a második pénzügyi negyedévben, ha az euró-dollár árfolyam a jelenlegi szinten marad. 

Jó hír, hogy a jegyárak  hónapról hónapra növekszenek, ami a 90 százalék feletti kihasználtságnak tudható be – olvasható Bukta Gábor elemzésében. A heti bevételek az elmúlt négy-öt hétben elérték a 2019-es eladások 160 százalékát, ami véleménye szerint az olajár esésének fényében kedvező. 

Emellett a Wizz Air likviditása bőséges, mivel a negyedév végi készpénzállomány mintegy 1583 millió euróra javult, amelyből június végén 1430 millió euró volt szabad készpénz. A Concorde-nál úgy gondolják, hogy a hosszú távú kilátások továbbra is pozitívak, tekintettel a többéves két számjegyű növekedési várakozásokra. Továbbra is alulértékelt részvénynek tekintik a Wizzt, amelynek attraktív az értékeltsége a biztató hosszú távú növekedési lehetőségek fényében. 

Airplanes of Wizzair seen arriving at Krakow Balice Airport as many International flights are canceled due to increased number of Covid-19 cases in Europe Krakow, Poland on January 8, 2021. The airline industry have been badly hit  after global Coronavirus lockdown cut most of international passenger flights. (Photo by Dominika Zarzycka/NurPhoto) (Photo by Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Dominika Zarzycka / NurPhoto via AFP

Az előző hónapokban a Bloomberg arról számolt be, hogy sok alap rendelkezik nyitott short pozícióval a Wizzben, a Concorde-nál úgy gondolják, hogy a jelentés óta ezek zárása látható a részvények árfolyamán. Az is kiemelendő, hogy Bill Franke, a Wizz Air igazgatótanácsának elnöke július 22-én százezer részvényt vásárolt részvényenkénti 19,01 font átlagáron. Ez arra utal, hogy a menedzsment a belátható jövőben semmilyen áron nem hajlandó tőkét emelni, ami egy kulcsfontosságú üzenet a részvényesek és az elemzők számára, akik aggódnak a társaság mérlege miatt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.