BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét gyengül a forint, nem tett jót az amerikai munkaügyi adat

A vártnál erősebb amerikai munkaerőpiaci adat nagy hullámokat vetett a pénz és tőkepiacokon, a további Fed-szigorítást előrevetítő statisztika közzétételét követően erősödésbe kezdett a dollár, ez pedig nem kedvez a hazai fizetőeszköznek, ami a napközi erősödést követően gyengülésnek indult a délután második felében.

Az euró jegyzése a délelőtti, 423,5 forintról a 425-ös szint közelébe szökött fel, délután negyed öt körül is 424,6 forintot kértek egy euróért, ami 0,2 százalékos gyengülést jelent.

A dollárral szemben 0,4 százalékkal értékelődött le a hazai fizetőeszköz, az amerikai pénz egységéért ezzel már 434,5 forintot kérnek.

Ami a hazai tőzsdét illeti, a BUX továbbra is tartja magát, 0,9 százalékkal emelkedik kevesebb mint egy órával a heti kereskedés zárása előtt.

A blue chipek mezőnye szétszakadt, az OTP 2,1 százalékos pluszban, 8108 forintnál jár, a Richter jegyzése pedig 3,1 százalékkal 7910 forintra ugrott.

A Magyar Telekom kurzusa 0,3 százalékkal ereszkedik, a Mol pedig jelentősen alulteljesítő 2,3 százalékos árfolyameséssel. A távközlési papír 295, az olajrészvény 2582 forintnál jár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.