BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szinte az összes Riviant visszahívják

A számos sebből vérző vállalat számára nem épp ideális időpontban érkezik az újabb probléma.

Egy potenciálisan a kormányozhatóságot érintő probléma miatt visszahívja szinte minden legyártott járművét a Rivian. Az elektromosautó-gyártó szerint egy, a felső vezérlőkar és a kormánycsukló közötti rögzítőelem lehetett rosszul összeszerelve.

LA Auto Show announces zero-emission vehicle award winners, 2022 Truck of the Year finalist Rivian R1T takes the stage at the 2021 LA Autoshow in Los Angeles, California on November 17, 2021. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)
Fotó: Frideric J. Brown / AFP

A visszahívás mintegy 13 ezer autót érint, amelyek tavaly vagy idén épültek. A társaság szóvivője szerint nem tudnak a hibához köthető balesetről. A tőzsdei debütálását követően rövid ideig százmilliárd dollárnál is többre értékelt vállalat az utóbbi időszakban számos nehézséggel néz szembe, miközben igyekszik amerikai gyárában felpörgetni a termelését, hogy elérje az idei évre tervezett 25 ezer jármű legyártására kitűzött célját – írja a The Wall Street Journal . Időközben a cég piaci kapitalizációja is földet ért, a pénteki záróérték szerint a tőzsde mintegy 31 milliárd dollárra értékeli a Riviant.

A cég a tervek szerint Közép-Európában a Mercedesszel építene közös gyárat, lehetséges helyszínként Magyarország is felmerült, ám egyelőre még nem született döntés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.