Valóban Észak-Nevadában épít új üzemet a Tesla elektromos kamionja, a Semi gyártására – erősítette meg a Fehér Ház kedden Joe Lombardo nevadai kormányzó hétfő esti bejelentését a Las Vegas Review Journal szerint. Az új üzem Sparks városától keletre, a Tahoe-Reno Ipari Központban kapna helyet.

Szczecin,poland-february,2020:tesla,Semi,Truck,On,The,Road,During,The,Evening
Fotó: Mike Mareen

Alig várom, hogy és a Tesla csapata bemutassák a vadonatúj, 3,5 milliárd dolláros észak-nevadai gyártóüzem felépítésére kidolgozott terveiket

– mondta előző este Lombardo Carson Cityben.

Egy nappal később Mitch Landrieu, Joe Biden elnök infrastrukturális koordinátora pedig már azt emelte ki, hogy a Tesla beruházása egy lesz a tiszta energiába és a félvezetőgyártásba történő több mint 300 milliárd dolláros magánszektorbeli beruházások közül, amelyet Biden hivatalba lépése óta jelentettek be.

A projekt több mint 3000 jól fizető munkahelyet teremt Nevadában, segítve Amerikát a tiszta energia előállításában, erősítve energiabiztonságunkat és végső soron csökkentve a családok költségeit

– tette hozzá.

Ezzel együtt egyelőre kevés részletet közöltek az új üzemről.

Az Electrek EV blog korábban arról számolt be, hogy a Tesla a Reno közelében található nevadai gigaüzemében – ahol jelenleg akkumulátorokat és más alkatrészeket gyárt – húzna fel egy gyártósort a Semi számára.

A befektetőknek és az elemzőknek azonban valószínűleg nem kell sokat várniuk az információkra, hiszen 

holnap, az amerikai tőzsdezárást követően közli a Tesla negyedik negyedéves eredményeit, amikor minden bizonnyal fény derül a tervezett beruházások részleteire is, beleértve az állítólag Mexikóban és Indonéziában épülő új gigagyárakat is.

Még mindig a Tesla a Wall Street királya

Az elemzők közel kétharmada bízik Elon Musk cégének részvényeiben, ami kilenc éve a legmagasabb arány.