BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 400 forint felett az euró

A 400-as szint stabil letöréséhez az inflációs nyomás enyhülése lenne a kulcs – vélik az elemzők.

Kismértékben gyengül a forint hétfő délelőtt, az euró-forint keresztárfolyam 401 fölé emelkedett.

MNB logisztikai központ. Forint. pénz 2017.09.05. foto: Vémi Zoltán MNB logisztikai központ. Forint. pénz 2017.09.05. foto: Vémi Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A KBC Equitas elemzői reggeli jegyzetükben azt írták, elég gyenge teljesítményt produkált tavaly a forint, hiába tudott erősödést bemutatni még év elején a magyar deviza, a piaci környezet igencsak kedvezőtlenül alakult a forint szempontjából. Év végére sikerült valamelyest visszakapaszkodnia, de az euró-forint így is közel 8 százalékot, míg dollár-forint 13 százalékot emelkedett. 

Az idei évben, ha enyhülne az inflációs nyomás, valamint a vártnál jobban teljesítene a magyar gazdaság, az új erőt adhatna a forintnak is, és ezzel együtt megpróbálkozhatna az árfolyam a 400 forintos szintek stabil letörésével.

 

A hullámvasút semmi ahhoz képest, amit a forinttal műveltek

Egészen széles sávban mozgott idén a forint árfolyama, a legerősebb és a leggyengébb szint között 80 forintnyi az eltérés. 430 felett már joggal lehetett pánikolni, az október azonban határozott lépéseket hozott, onnan nagyot mentett a hazai deviza, egészen 400-ig erősödött vissza.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.