BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén kezdte a hetet a BÉT

A részvénypiac forgalma mindössze 5,8 milliárd forint volt a pesti börzén, a befektetők vélhetően az MNB keddi kamatdöntése miatt is kivártak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX csaknem 1 százalékos csökkenést követően 43 667 ponton zárt hétfőn, miközben a vezető európai tőzsdemutatók fél százalék alatti mínuszban voltak.

Budapest 2020.10.08.BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációkfoto: Kallus György/Világgazdaság Budapest 2020.10.08.
BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációk
foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A részvénypiac forgalma mindössze 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző heti záráshoz képest. A befektetők vélhetően az MNB keddi kamatdöntése miatt is kivártak.

A legnagyobb gyengülést a Mol könyvelhette el, a részvények ára több mint 2,2 százalékkal, 2648 forintra esett. Az olajcég közelgő közgyűlése elemzők szerint eladói nyomást váltott ki.

Az OTP-részvények kurzusa 1,6 százalékkal, 9874 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom folytatta az emelkedő trendet, a távközlési papírok árfolyama 0,5 százalékkal, 425 forintra erősödött.

A szintén közgyűlésre készülő Richter papírjainak árfolyama eközben 0,8 százalékkal, 8070 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el. 

A gyógyszergyártónál a részvényesek holnapi gyűlésén dől el, hogy marad-e az igazgatóság által javasolt 390 forintos osztalék, vagy az egyik nagyrészvényes javaslatára 480 forint fölé emelik.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3426 ponton zárt, ez 0,8 százalékos csökkenés a múlt pénteki záráshoz viszonyítva.

A forint kurzusa nem változott érdemben, az euróért 375,9 forintot adtak kora este.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.