BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hete volt a magyar tőzsdének, csak a Telekom állta a sarat

A Magyar Telekom kivételével gyengültek a héten a pesti börze blue chipjei, pedig a Richter megkezdte részvényei visszavásárlását.

Az előző hetit meghaladó forgalom mellett csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető részvényindexe a négynapos kereskedési héten. A BUX 43 285 ponton zárt pénteken, 2,1 százalékkal alacsonyabban az előző, ugyancsak négynapos kereskedési hét záróáránál.

Business Trends Graphs and charts
Business Trends Graphs and charts 3d imageReference Earth Map taken from open source: http://visibleearth.nasa.gov/view_rec.php?vev1id=11656 Software used: 3dsMaxDate of creation (rendered) - 26.08.2011All layers used
Fotó: Getty Images

A részvénypiac forgalma a négy kereskedési napon megközelítette a 29 milliárd forintot az előző heti 24,7 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Szerdán és csütörtökön az index mintegy 4 százalékot esett. Pénteken viszont már jobb volt a hangulat a pesti börzén is, hasonlóan a nemzetközi piacokhoz, így a hét utolsó kereskedési napján javított a BUX.

A héten a Richter annak ellenére gyengült 2,5 százalékkal, 7720 forintra, hogy a gyógyszergyártó megkezdte saját részvényei vásárlását.

A Mol árfolyama 0,6 százalékkal, 2698 forintra, míg az OTP-é 3,7 százalékkal, 9830 forintra süllyedt.

A Magyar Telekom kurzusa ugyanakkor 1,9 százalékkal, 408 forintra emelkedett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,26 százalékkal, 3471 pontra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.