BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A pozitív tartományba küzdötte magát a BUX

Míg a Magyar Telekom és a Richter drágult, az OTP és a Mol veszített értékéből.

Miután a nap folyamán többször is megmártózott a negatív tartományban, végül egy hajszállal, százalékban ki sem fejezhető mértékben, de árfolyamnyereséggel, 46 331 ponton zárt pénteken a BUX. A BÉT teljes részvényszekciójában a forgalom éppen csak meghaladta az 5 milliárd forintot.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A blue chipek közül a vezető európai tőzsdékről érkező kedvező szelet csupán a Magyar Telekom és a Richter tudta kihasználni. A távközlési cég papírjai 1,2 százalékkal, 430 forintra, míg a gyógyszergyártó 0,9 százalékkal, 8365 forintra erősödött.

Ezalatt az OTP kurzusa 0,3 százalékkal, 10 945 forintra, míg a Molé 0,7 százalékkal, 2780 forintra süllyedt.

Jó formában volt a hét utolsó munkanapján a forint is, hiszen a vártnál izmosabb amerikai munkaerőpiaci adatok ellenére nem csupán az euróval, hanem a dollárral szemben is drágult. Estefelé a közösségi deviza egységéért 371,8 forintot, míg a zöldhasúért 337,3 forintot adtak.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.