BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

És mégis pluszban zárt a BUX

Vegyes napot zárt a hazai piac, de végül a felhajtóerő érvényesült.

Az OTP-részvények 1 százalékos gyengülése, valamint az immár idei osztalékszelvénye nélkül forgó Magyar Telekom közel ötszázalékos zuhanása dacára, a pesti börze vezető indexe 0,2 százalékkal, 46 741 pontra emelkedett kedden. A részvényszekció forgalma meghaladta a 8,1 milliárd forintot.

Budapest 2020.10.08.BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációkfoto: Kallus György/Világgazdaság
Budapest 2020.10.08.
BÉT Budapesti Értéktőzsde illusztrációk
foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó: Kallus György

A legnagyobb hazai bank papírjai 11 080 forinton, míg a Telekom-részvények 417 forinton zártak. Utóbbiakkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az osztalék összegét a cég 30,6 forintban állapította meg, a részvényei pedig kedden csupán 22 forinttal értékelődtek le.

A másik oldalon a Mol 1,1 százalékkal, 2796 forintra, a Richter pedig 0,9 százalékkal, 8415 forintra drágult.

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül a hétfőn a vártnál jobb eredményekkel kirukkoló Waberer’s több mint 4, az osztalékfizetése részleteiről kedden beszámoló Duna House pedig több mint 6 százalékkal lőtt ki. 

A továbbra is erőt mutató forintból 371,2 egységet kellett adni késő délután egy euróért. 

 

 

 

   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.