BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remekelt a magyar tőzsde a héten

Az OTP vezette az emelkedést, a bankpapír árfolyama több mint öt százalékkal nőtt.

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 49 320,7  ponton zárt pénteken, 1451 ponttal, 3 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

20201008 Budapest BÉT Budapesti Értéktőzsde Zrt. IllusztrációFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció
Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A részvénypiac heti forgalma 67,9 milliárd forint volt az előző heti 69,1 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte: a héten folyamatosan emelkedtek az árfolyamok a hazai részvénypiacon, a BUX index átlépte a 49 ezer pontos szintet, és közelít az orosz–ukrán háború kitörése előtt látott szintek felé. A vezető részvények közül fontos ellenállást tört át az OTP, kiemelten érdemes figyelni a bankpapír mozgását. A Mol is folyamatosan emelkedett, de már a túlvett tartományban mozog az árfolyam változásait mérő RSI indikátor. A Richter viszont negatív korrekcióba kezdett, a Magyar Telekom pedig szűk sávban oldalaz.
A héten a JPMorgan megemelte az OTP célárfolyamát: a korábbi 14 100 forintról 14 900 forintra módosította a 12 havi célárfolyamot, az ajánlást pedig semlegesről felülsúlyozásra javította.

Arra is kitértek, hogy az UniCredit versenyben lehet az OTP romániai leánybankjáért, megkezdődtek az előzetes tárgyalások, a tranzakció értéke 300–400 millió euró között alakulhat.  

A Fitch Ratings negatívról stabilra javította a Mol adósbesoroláshoz rendelt kilátását, a besorolás továbbra is BBB mínusz. A héten tovább vette a saját részvényeit a Richter és az OTP.

A héten a Richter árfolyama 4,18 százalékkal csökkent (leesett az osztalékszelvény), a részvény 8360 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 9,5 milliárd forintot.
A Mol árfolyama 3,23 százalékkal emelkedett a héten. A papír 3000 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 12,8 milliárd forintot tett ki.

Az OTP jegyzése 5,56 százalékkal emelkedett, a részvény forgalma a héten 43,5 milliárd forintot ért el, a bankpapír pénteken 11 580 forinton zárt. A Magyar Telekom 0,85 százalékkal gyengült a héten, pénteki záróára 409,5 forint volt, heti forgalma meghaladta a 735 millió forintot.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.