BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pirosban kezdte a negyedévet a pesti tőzsde

Alacsony forgalom mellett negatívban zárt a BÉT hétfőn.

A megszokottnál alacsonyabb érdeklődés mellett indult a kereskedés a hazai parketten, amiben közre játszhatott az amerikai tőzsdék mai rövidített nyitvatartása és holnapi szünnapja is.

20201008 Budapest BÉT Budapesti Értéktőzsde Zrt. IllusztrációFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció
Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Budapesti Értéktőzsde forgalma 5,2 milliárd forint volt, a BUX index értéke 0,31 százalékkal 50 351 pontig süllyedt.

A blue chipek felemás teljesítményt nyújtottak: a Mol papírjai 1,1 milliárd forintos forgalom mellett 0,33 százalékkal 2998 forintig, míg a Magyar Telekom részvényei 123 millió forintos érdeklődés mellett 0,25 százalékkal 406 forintig erősödtek, ugyanakkor az OTP kurzusa 2,78 milliárdos forgalom mellett 0,82 százalékkal 12 030 forintig, a Richter árfolyama pedig 778 millió forintos érdeklődés mellett 0,53 százalékkal 8375 forintig esett.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: az európai piacokra csendes oldalazás volt jellemző, a BUX a többi európai börzénél kicsivel gyengébben teljesített, alacsony forgalom mellett. 

Előre szóltak az elemzők: rekord jöhet a magyar tőzsdén – most még nem késő beszállni

A Világgazdaság felmérése szerint minden esély megvan a korábbi csúcs beállítására a BUX kurzusán, az elemzők ugyanakkor kockázatokat is bőven látnak a hazai piacon.

Az Egyesült Államokban a függetlenség napja előtti rövidített kereskedési napon sok intézményi befektető távol maradt a parkettől. A vezető magyar részvényekkel kapcsolatos hír nem látott napvilágot és nem érkezett makrogazdasági hír sem – mondta.

Az új negyedévben a befektetői portfóliókban történt esetleges átrendeződések hatásai a hét második felében várhatók – tette hozzá. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.