BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Gorgeous Emily (IG: emilysteaparty) is fresh & ready with MJ Daisy - the loveliest Marc Jacobs Fragrances fragrance #marcjacobs #MJDaisy #coty #cotyinc #repost

Bemerészkedik az oroszlán barlangjába az amerikai Coty

Alig kezdődött meg a Coty új pénzügyi éve, a cég máris megemelte éves bevételi várakozását, az igazi szenzáció azonban az, hogy a párizsi tőzsdére lépve, a L’Oreal szűkebb pátriájában méretteti meg magát.

Néhány héten belül a New York-i után a párizsi tőzsdére is bevezethetik az illat- és szépségápolási szereket gyártó amerikai Cotyt – értesült a Bloomberg.

Gorgeous Emily (IG: emilysteaparty) is fresh & ready with MJ Daisy - the loveliest Marc Jacobs Fragrances fragrance #marcjacobs #MJDaisy #coty #cotyinc #repost
Fotó: Coty / Facebook

Az egyebek közt a Gucci márkájú parfümöket is gyártó vállalat a BNP Paribas-t és a Citigroupot bízta meg az ügylet lebonyolításával, melynek révén friss tőkéhez szeretne jutni. A tranzakció részleteit a Coty már a következő napokban hivatalosan is bejelentheti, és a tőzsdei bevezetésre röviddel ezután kerülhet sor.

Csütörtökön a cég részvényei 2,4 százalékkal, 12,27 dollárra emelkedtek a Wall Streeten, és a Coty piaci értéke körülbelül 10,5 milliárd dollárra nőtt, miután előző nap a menedzsment megemelte a társaság idei üzleti évre vonatkozó értékesítési kilátásait.

Továbbra is erős keresletet tapasztalnak ugyanis a magasabb árkategóriájú illatszerek, például a nemrég piacra dobott Burberry Goddess parfüm iránt.

A frissített előrejelzés szerint a júliusban megkezdődött pénzügyi évben – főként az első fél évben megugró értékesítéseknek köszönhetően – 8-10 százalékos organikus bevételnövekedést várnak, míg korábban csupán 6-8 százalékos bővülésre számítottak.

A Coty árfolyama 6 hó
 

A cégvezetés egyébként először májusban közölte, hogy másodlagos tőzsdei bevezetést fontolgat Párizsban, „a szépségápolás hazájában”, hogy új befektetői kört vonjon be, illetve megerősítse a New York-i székhelyű vállalat jelenlétét a régióban.

A Coty január eleje óta eddig összesen már 43 százalékkal erősödő részvényeit a Refinitiv elemzői konszenzusa 14 dolláros medián célárfolyam mellett ajánlja vételre.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.