BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bombameglepetés: lakások épülhetnek a Graphisoft Park déli fejlesztési területén

Végre hasznosulhat a Graphisoft Park déli fejlesztési területe, ám meglepetésre nem újabb irodák építésével, hanem lakáscélú fejlesztések révén. A Graphisoft ebből a célból már meg is kötött egy együttműködési szerződést egy megítélése szerint megfelelő referenciákkal rendelkező vállalattal.

Együttműködési szerződést kötött a Graphisoft Park a Synergy Construcion Hungary Kft.-vel a lakáscélú fejlesztés lehetőségének feltérképezése céljából a tulajdonában álló, ám az irodaparktól közúttal elválasztott, mintegy 2,5 hektáros déli fejlesztési területen. 

Startup House2_Graphisoft Park UJ RESZ
20171104 Budapest A Graphisoft Park egy ipari park, mely az egykori óbudai gázgyári terület szívében, közvetlenül a Duna-parton fekvő 16 hektáros zöldterületen terül el. Átadás Fotó: Világgazdaság Kapott kép! 20171104 Budapest 
A Graphisoft Park egy ipari park, mely az egykori óbudai gázgyári terület szívében, közvetlenül a Duna-parton fekvő 16 hektáros zöldterületen terül el. 
Átadás 

Fotó: Világgazdaság 
Kapott kép!
Lakások épülnek a Graphisoft déli fejlesztési területén / Fotó: Világgazdaság 

 

Irodák helyett lakások a Graphisoft Park déli területén 

A közös munkában partnerként részt vevő Synergy az együttműködési szerződés keretében lehetőséget kap a terület megvásárlására is. A kutatás lezárása és az eredmény közzététele ez év végén vagy jövő év elején várható. 

A Graphisoft Park azzal indokolta a megállapodást, hogy az utóbbi években egyes bérlőivel, illetve az önkormányzatokkal folytatott egyeztetéseken is arra a következtetésre jutott, hogy az irodapark központi részétől távolabb eső, attól közúttal elválasztott területen további irodaépületek fejlesztése helyett városképi, városszervezési, valamint üzleti szempontból is célszerűbb az irodaparkot és a mellette fekvő régi gázgyári villanegyedet jól kiegészítő lakó- és szolgáltatóegységek fejlesztése. 

Régi hagyományt követ a cég

Egy ilyen fejlesztés jól követné az egykori Óbudai Gázgyár hagyományát is, mely dolgozói számára lakhatási lehetőséget is kínált munkahelyük szomszédságában. 

A cég ezért nyitottan fogadta a Synergy Construction Hungary megkeresését, mely vállalkozás a Graphisoft megítélése szerint megfelelő tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkezik magas színvonalú lakóingatlanok fejlesztésében és értékesítésében. 

Az együttműködési szerződés keretében a felek közösen felmérik a területen a lakáscélú fejlesztés lehetőségét, a kutatás lezárását követően pedig – várhatóan ez év végén vagy jövő év elején - a Synergy Construction Hungary lehetőséget kap a terület, illetve az azt birtokló projekt társaság megvásárlására is az együttműködési szerződésben meghatározott feltételekkel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.