BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Délben fordult, de még mindig erős a forint

A hazai blue chipek közül csak a Magyar Telekom emelkedik. A BUX a varsói tőzsdével együtt morzsolódik.

A tőzsdenyitástól nagyjából a tízórai elfogyasztásáig emelkedett a BUX, majd jóllakott lecsorgás következett. A pesti tőzsde vezető indexe délutánig 0,79 százalékos mínuszba morzsolódott. Ami enyhe alulteljesítés a 0,4 százalékos mínuszba csúszott német DAX indexhez képest. Ellenben a régiós versenytárs lengyel WIG indexszel szinte együtt mozgott a magyar mutató. 

Bét
tőzsde
bux
Budapest és Varsó együtt mozgott / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A céláremelések és a sajátrészvény-vásárlások ellenére is negatívan korrigált kedden az OTP. A bankrészvény délutánra már bő 1 százalékos mínuszba csúszott, s 17 740 forint közelébe süllyedt.

Hasonló mértékű, bő 1 százalékos mínuszokat mutatott a Mol és a Richter is.

A Magyar Telekom közel 2 százalékot pattant, s 989 forint közelében jegyezték délután.  

Kisebb hétfői korrekciót követően 

kedden ismét nekirugaszkodott a forint az erős oldalnak. 

Az euró-forint immár huzamosabban a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik, amely 385,92-nál húzódik. A kurzus kedden délben a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonala alá is, ami 383,30-nál képez támaszt. A jegyzés 382,60 közelébe süllyedt. Innen fordult az árfolyam, s visszapattant 384 fölé. A legközelebbi ellenállás egy Fibonacci-szint 384,79-nál.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.