BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
OTP

OTP: brutális rali jöhet, New Yorkban a felhők fölé várják a részvényt

A Goldman Sachs és a Morgan Stanley is jócskán megemelte a magyar bank részvényeinek célárát. Az OTP új árfolyamcsúcsot dönthet egy éven belül.

Hamar ledolgozta az osztalékszelvény múlt pénteki levágását az OTP részvényárfolyama, amely kedd délelőtt ismét visszakapaszkodott a 18 ezer forintos szintre. A legnagyobb magyar bank jövő hét elején részvényenként 539,5 forintos osztalékot fizet ki, emellett az év eleje óta már 14 százalékkal drágult a papír, a befektetők így elégedettek lehetnek az idei teljesítménnyel.

OTP
Két amerikai nagybank szerint is csúcsot dönthet az OTP részvényeinek ára / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Számukra újabb jó hír, hogy az első számú hazai bankpapír megítélése tovább javult, kedden két amerikai nagybank jelentkezett be a korábbinál is magasabb árfolyam-várakozással:

  • a Morgan Stanley 20 100-ról 21 500 forintra, 
  • a Goldman Sachs pedig 1400 forinttal, 24 000 forintra srófolta fel a célárat.

Az előbbi szerint ötödével, az utóbbi várakozása alapján harmadával lehet alulértékelt az OTP-részvény. A befektetési bankok az ajánláshoz nem nyúltak, a Morgan Stanley így továbbra is egyenlő súlyozásra, a nagyobb hozampotenciált látó Goldman viszont vételre ajánlja a legnagyobb forgalmú magyar részvényt.

A Bloomberg elemzői adatbázisában szereplő célárak átlaga ezzel már 21 531 forint, ami 20 százalékos ralit vetíthet előre a következő 12 hónap során. 

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy éven belül új történelmi rekordot dönthet az OTP kurzusa, ami eddig még soha nem járt 20 ezer forint felett.

A magyar nagybankot követő 18 brókerház közül 14 vételt, további négy pedig tartást javasol. A legoptimistább Autonomous Research 24 082 forintra taksálja az OTP részvényeit, a legpesszimistább PKO Bank Polski szerint 16 095 forintig ereszkedhet vissza a kurzus. A befektetési szolgáltatók többsége (12 elemző) 20 ezer forint fölé várja az árfolyamot.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.