BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol húzta magával a BUX-ot kedden

Az általános negatív nemzetközi befektetői hangulat kihatott a budapesti tőzsdére is. A BUX csak korrigált a hétfői eséshez képest.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 466,95 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 69 782,02 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

bux, bét
A kedd nem a BUX napja volt / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Átlag alatti forgalomban kereskedtek a budapesti tőzsdén kedden, a BUX a hétfői csúcsot követően korrigált. Az OTP csökkenése mögött az általános negatív nemzetközi befektetői hangulat, illetve a részvény korábbi jelentősebb emelkedésének korrigálása állhat. A Mol árfolyama valamelyest emelkedett, ami vélhetően az olajár növekedésének tudható be. 

Az amerikai és az európai tőzsdéken negatív volt a befektetői hangulat, az indexek csökkentek. Az amerikai kamatdöntés szerdán lesz, és a kedvezőtlen részvénypiaci hangulat mögött spekuláció látszik – mondta Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

  • A Mol 18 forinttal, 0,63 százalékkal, 2854 forintra erősödött 1,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 265 forinttal, 1,5 százalékkal, 17 435 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,39 százalékkal, 1024 forintra nőtt, forgalma 529,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 1,39 százalékkal, 9245 forintra esett, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 6344,74 ponton zárt kedden, ez 11,42 pontos, 0,18 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kihúzta a szőnyeget a visegrádi devizák alól az uniós voksolás

A forintot, a zlotyt és a koronát is beadták a devizapiacon. A befektetők a költségvetés lazítását és a jegybanki kamatvágást árazzák.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.