BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas üzlet a sneaker, és ezt a Balázs Kicks eredményei is bizonyítják

A Balázs Kicks növekedése megállíthatatlannak tűnik, az árbevétel már túl a milliárdon, a nyereség a 100 millión.

Noha a Balázs Kickset csak 2021-ben alapította meg Pachert Balázs, a sneakerbirodalom mára kifejezetten nagyra nőtt, amiről a legfrissebb üzleti adatok is tanúskodnak.

Fotó: Balázs Kicks / Facebook

Hogy mekkora üzlet a sneaker, azt jelzi, hogy 

a vállalat tavaly 1 milliárd 517,7 millió forint értékben adott el termékeket, ami 146,2 millió forintos adózott eredményre volt elég. 

Mind a két esetben több mint 50 százalékos növekedésről beszélhetünk az egy évvel korábbihoz képest, így az sem csoda, hogy Pachert Balázs 163 millió forint osztalékot vett fel. 

Mennyit érhet a cég?

2022-ben a cégnek még csak 933,7 milliót tett ki az értékesítési árbevétele, míg az adózott eredménye csak 92,6 millió forint volt. A Balázs Kicksben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is járt sneakerrajongóként tavaly – írja az RTL, mely felidézi, hogy a Cápák között műsorában Pachert Balázs ragaszkodott az üzletet 2 milliárd forintra értékelő befektetés mellett, miközben a cápák ennél alacsonyabb értékeltségben gondolkoztak.

Ilyen növekedési adatok mellett alighanem Balázsnak volt igaza, hogy nem akarta elkótyavetyélni részesedését a befektetésért. Tekintve, hogy ezzel 200 millió forintnyi tőkét vont volna be, miközben a tavalyi év végén mindössze 182 millió forintnyi rövid lejáratú kötelezettsége volt 168 millió forintnyi pénzeszközzel szemben, erre a tőkére lehet, hogy igazából nem is volt szüksége.

Kisebb drámát okozott, amikor az üzletben kiállított 4,5 millió forintot érő  Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt ellopták az üzletből, ám szerencsére a sneaker és az elkövetők is meglettek nem sokkal később.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.