BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szédületes ralit produkáltak a Magyar Telekom részvényei

A távközlési cég papírjai hatalmas formában vannak az elmúlt napokban, a jegyzés 17 éve járt legutóbb ilyen magasságokban. A Magyar Telekomon kívül az OTP-nek és a forintnak is jó napja volt.

Kifejezetten jó hangulatban telt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén a hét középső napján: a BUX index napközben új rekordot állított be 70 512 ponton, a zárásra viszont már valamivel lejjebb került sor, 0,65 százalékos napon belüli plusszal, 70 237 ponton finiselt végül a mutató. A parkett forgalma átlagosnak mondható 10,3 milliárd forint volt.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
A Magyar Telekom vitte a prímet a BÉT-en / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nap legnagyobb nyertese a Magyar Telekom részvénye volt: a távközlési cég papírjai 2,93 százalékkal, 1054 forintig meneteltek a nap során, hozzájuk mérten kimagasló, 1,1 milliárd forintos kereskedési volumen mellett. Jó teljesítményt nyújtottak az OTP részvényei is, amelyek 0,75 százalékkal, 17 565 forintig erősödtek, 2,7 milliárdos érdeklődés mellett. A Mol árfolyama 0,42 százalékkal, 2866 forintig emelkedett, 986 milliós forgalomban.

A tegnap este kifejezetten jó akvizíciós hírekről számot adó Richter kurzusa viszont érdekes módon süllyedt a mai kereskedésben. A gyógyszeripari vállalat papírjai 2,4 milliárd forintos forgalomban, 0,05 százalékkal, 9240 forintig süllyedtek.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint inkább erős oldalát mutatta a nap folyamán: az euróval szemben minimálisan, 0,04 százalékkal, 395,01-ig erősödött, míg a dollárral szemben a zöldhasú számára kellemetlenül alakuló amerikai inflációs adatok következtében 1,05 százalékkal, 364,09-ig ugrott a hazai deviza jegyzése.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.