BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb amerikai szankciók célozzák a húti hálózatot

Az amerikaiakat nem téveszti meg a panamai zászló.

Az Egyesült Államok új szankciókat vezet be, hogy elfojtsa a jemeni húti lázadók olajbevételeit. Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye szerint az akció a pénzügyi segítő Sza’id al-Dzsamál hálózatát célozza, de a célpontok között van a hongkongi székhelyű Lainey Shipping is. Az utóbbi a Janet nevű panamai lobogó alatt közlekedő hajó tulajdonosa, amely szankcionált rakományt szállított.

Jemen
Panamai lobogóval játszották ki a szankciókat / Fotó: Khaled Ziad / AFP

Brian Nelson pénzügyminiszter-helyettes azt nyilatkozta: 

A hútik továbbra is kiterjedt támogató hálózatot tartanak fenn, hogy megkönnyítsék tiltott tevékenységeiket, beleértve a rakomány eredetének elrejtését, a szállítási okmányok hamisítását és a szankcionált hajóknak nyújtott szolgáltatásokat.

Az Egyesült Államok és szövetségesei ismétlődő katonai csapásokat indítottak, és számos szankciót vetettek be a hútik ellen az elmúlt hónapokban, amióta a csoport megtámadta a Vörös-tengeren áthaladó hajókat, válaszul Izrael Hamász elleni csapásaira a Gázai övezetben.


 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.