BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
240619_bet_002_VZ tőzsde

A Magyar Telekom sem tudta ma megmenteni a pesti tőzsdét

A pesti tőzsde a nagyobb esést a Richter és a Magyar Telekom ellenállóságának köszönhetően kerülhette el. A BÉT a csökkenés ellenére sem teljesített rosszul, ugyanis a térségben rendszerint egy százaléknál nagyobb mínuszokkal zártak a börzék.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 418,78 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel 72 745,29 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

240619_bet_002_VZ
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Mol 20 forinttal, 0,71 százalékkal, 2808 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 245 forinttal, 1,32 százalékkal, 18 360 forintra esett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 22 forinttal, 2,05 százalékkal, 1096 forintra erősödött, forgalma 455,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,05 százalékkal, 9940 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el. A BUMIX 6740,97 ponton zárt csütörtökön, ez 24,2 pontos, 0,36 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a nemzetközi hangulat romlásával magyarázta a visszaesést, amely az amerikai részvénypiacokon már szerdán érzékelhető volt, Európában pedig egy nap késéssel jelentkeztek a hatásai. Muhi szerint a BÉT a csökkenés ellenére sem teljesített rosszul, ugyanis a térségben rendszerint 1 százaléknál nagyobb mínuszokkal zártak a börzék.

Állampapír: szintet lépett a magyar lakosság kedvence

Minden korábbinál nagyobb vagyonnal fordulhattak rá a háztartások az idei nyárra, miután májusban szintet lépett a hazai értékpapírokban, azaz állampapírban, kötvényekben, részvényekben és befektetési jegyekben tartott eszközeik összértéke. A lakosság továbbra is csak óvatosan tőzsdézik, magyar részvényeket mindössze 16 milliárd forint értékben vásároltak a hónap során.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.