BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszakadhat a Deutsche Bank nyerő szériája

A legnagyobb német bank sorozatos nyereséges negyedéveit követheti egy veszteséges három hónap. Mindennek oka egy régóta húzódó per lezárása, mely szerint a Deutsche Bank áron alul vette meg a Postbankot.

Véget érhet a Deutsche Bank 15 negyedéve tartó nyerő szériája a legújabb elemzői konszenzus szerint, mely hétfőn jelent meg a hitelintézet honlapján, és mely visszalépést jelent a bank rendbetételéről szóló tervekben Christian Sewing vezérigazgató irányítása alatt.

Germany,,Berlin,-,26.12.2022,Deutsche,Bank,Exterior,Main,Office.,Deutsche
A Deutsche Bank nyerő szériáját egy több mint 15 éves ügy állíthatja meg / Fotó: Shutterstock

Németország legnagyobb hitelezője azért válhat veszteségessé, mert korábban jelezte, hogy a Postbank felvásárlása kapcsán indított perre 1,3 milliárd eurót különített el a második negyedévre. 

A per szerint a Deutsche Bank áron alul jutott a Postbankhoz, és ezért kártérítést is fizethet a volt részvényeseknek.

A bank július 24-én teszi majd közzé második negyedéves eredményeit, és noha az elemzők a bank mind a négy működési részlegétől profitot várnak, a per lezárása negatív tartományba húzhatja az eredményt, a Reuters számításai szerint mintegy 280 millió euró értékben.

Ez meghaladja a korábbi, 170 millió eurós mínuszról tanúskodó elemzői konszenzust és éles ellentétben áll az egy évvel korábbi, 763 millió eurós nyereséggel is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.