BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar bankról mondott véleményt a Moody's

Az MBH Jelzálogbank adósbesorolását vizsgálta az amerikai hitelminősítő.

A Moody’s Ratings stabil kilátások mellett új, Ba3 szintű hosszú távú kibocsátói hitelminősítést adott az MBH Jelzálogbanknak hétfőn kiadott elemzésében. 

Moody's, MBH Jelzálogbank, Vilnius,/,Lithuania,-,05,01,2020:,Moody's,Logo,On
Fotó: Shutterstock

Az amerikai hitelminősítő a magyar pénzintézet rövid távú kibocsátói adósbesorolását is Ba3/NP szintre értékelte.

A hitelező hosszú és rövid távú partnerkockázati minősítései (CRR) Baa3/P-3-as besorolást kaptak, amelyekhez ugyanilyen minősítésű rövid és hosszú távú partnerkockázati megítélések társulnak. A Moody’s közleménye szerint a hosszú távú kibocsátói besorolások kilátása stabil.

A Moody’s az MBH Jelzálogbankot az anyavállalat MBH Bank Nyrt. magasan integrált egységének tekinti, és hitelképessége szorosan kapcsolódik az anyacég pénzügyi erejéhez. Mivel az MBH Jelzálogbank szoros pénzügyi és működési kapcsolatban áll az anyavállalattal, a hitelminősítő szerint indokolt, hogy az MBH Jelzálogbank minősítése az MBH minősítéséhez igazodjon.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.