BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképedés és felháborodás Szantorinin: otthon maradásra kérték a helyieket a vendégáradat miatt

Elképedést váltott ki, hogy a várható turistaáradat előtt egy helyi politikus arra kérte a helyieket: inkább ne is menjenek el otthonról.

Szantorinin azt tanácsolták a helyi lakosoknak, hogy maradjanak otthon. Tavaly több mint 5 millió ember látogatott a 15 500 állandó lakosú görög szigetre. Most napi 11 ezer turistát visznek a tengerjáró hajók. 

Couple,Honeymoon,On,Vacation,In,Greece,Visiting,Oia,Santorini,,Man,
Az idilli fotók nem mutatják a zsúfoltságot / Fotó: Shutterstock

A helyi önkormányzat egyik tagja, Panagiotis Kavallaris felhívást tett közzé a közösségi médiában, hogy a helyi lakosok maradjanak otthon. Ezen sok szantorini lakos felháborodott, mert közben a turisták szabadon mozoghatnak. 
Szantorini polgármestere, Nikos Zorzos azzal próbálta elsimítani a dolgot, hogy megígérte:

újra korlátozzák a tengerjáró hajókról partra lépő turisták számát,

amely nem haladhatja meg a napi 8 ezret.

Túlturizmus

Egyre többet lehet találkozni ezzel a kifejezéssel, amely például a pandémia időszakában még teljesen ismeretlen volt. Arról van szó, hogy egyre több kormány szembesül azzal a helyzettel, hogy az üdülőközpontjai túlterheltek, a tömeg akkora, ami már az ott lévőknek sem tetszik, és rontja az élményt. Most, a görög kormány lépett:  korlátozzák a görögországi legnépszerűbb szigeteket felkereső tengerjáró hajók számát.

Olaszország 2021-ben tiltotta ki a nagy tengerjáró hajókat a Velence történelmi központjába vezető csatornáról, és már belépőjegyet is kell venniük a turistáknak, ha napközben Velencébe látogatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.