BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő tőzsdei profitot generált a mesterséges intelligencia

Csaknem nyolcszorosára növelt egy befektetést egy mesterséges intelligenciát használó kereskedési bot, amely pontosan előre kitalálta a piaci trendeket, majd önállóan ügyleteket bonyolított le.

Világszerte felkeltette a kereskedők érdeklődését az mesterségesintelligencia-alapú kereskedőalgoritmus, amely 560 százalékos nyereséget termelt egy ezer dolláros befektetésből az idén január és június közötti tesztidőszak alatt, később pedig további profitot hozott. A Galileo FX elnevezésű bot ötezer dollárból pedig 38 ezer dollárra duzzasztott csupán egy hét alatt.

A cameraman takes video footage of the stock index board at the Korea Stock Exchange in Seoul on December 30, 2010.  South Korean shares closed 0.37 percent higher supported by window dressing on the last trading day of the year. The benchmark KOSPI ended up 7.51 points at 2,051.00.  AFP PHOTO/JUNG YEON-JE (Photo by JUNG YEON-JE / AFP)
Óriási profitot hozott a Galileo FX kereskedési bot / Fotó: Jung Yeon-je / AFP

A Galileo FX bot automatikusan átvizsgálja a piacot és meghatározott algoritmusok alapján kereskedik a nap 24 órájában. A szoftver gyorsan és gyakran vág nyélbe ügyleteket, amivel nő a magasabb nyereség esélye. Hagyományos befektetésnél ezzel szemben manuálisan vásárolnak eszközöket, ami a hosszadalmassága miatt csökkenti a haszon mértékét.

Kezdetben sokan szkepticizmussal fogadták a hírt, ám meggyőzték őket az adatok és a MyFxBook elemzőcég független ellenőrzése. Ezekből kiderült, hogy

az új mesterséges intelligencián alapuló kereskedési bot pontosan előre kitalálta a piaci trendeket, majd önállóan ügyleteket bonyolított le.

Tehát a Galileo FX az automatizált kereskedés előnyeit kínálja anélkül, hogy állandó figyelmet igényelne. A botot eddig nyolcezren töltötték le, akiknek millió dollárnál is több profitot hoz naponta.

A FinZen úgy tudja, hogy egy nagy, amerikai székhelyű fedezeti alapnak olyannyira megtetszett a szoftver teljesítménye, hogy megvásárolná.

Az ő munkájukat már szinte teljes egészében elvette a mesterséges intelligencia

Sokan félnek a mesterséges intelligencia térnyerésétől, főleg az aggasztja őket, hogy az MI előbb vagy utóbb elveszi a munkájukat. A devizapiaci kereskedők körében ez már a valóság: a mesterségesintelligencia-alapú kereskedőalgoritmusok gyorsabbak, pontosabbak és sokkal olcsóbbak, mint az emberek – a kockázatok viszont hatalmasak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.