BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirobbanó fél évet zárt a hazai gyógyszeripari vállalat, kilőtt a profit

A legfontosabb sorokon húszszázalékos növekedést mutat a cég beszámolója, örülhet a vállalatvezetés. A Goodwill Pharma profitja átlépte az egymilliárd forintot.

Kirobbanóan erős első fél évet tudhat maga mögött a hazai gyógyszeripari nagyvállalat, a Goodwill Pharma: a cég értékesítésből származó nettó árbevétele éves alapon több mint 20 százalékkal, 8,6 milliárd forintra nőtt, a bővülést pedig nemcsak a belföldi, de az exportértékesítés növekedése is elősegítette.

A Goodwill Pharma fejlesztéseit bemutató rendezvény Szegeden
Kirobbanó fél éven van túl a Goodwill Pharma / Fotó: Rosta Tibor / MTI

A Goodwill Pharma adózás előtti eredménye ezzel 844 millióról 1073 millió forintra nőtt a tavalyi első fél évhez mérten, adózott eredménye pedig, szintén több mint 20 százalékkal bővülve, 1033 millió forintra ugrott. A vállalat gyorsjelentése kiemeli: az első fél évben igénybe vett szolgáltatások értéke jelentősen, 35 százalékkal nőtt, ennek legfőbb okai közé 

  • a marketing- és PR-aktivitásuk erősítése, 
  • a lengyelországi terjeszkedéssel kapcsolatos aktivitás miatti költségnövekedés, 
  • az export fejlesztése miatti költségnövekedés (pl. külföldi kiállításokon való részvétel) 
  • és a tőzsdei jelenléttel, valamint a tőzsde Standard kategóriájába történő áttéréssel kapcsolatos jogi és tanácsadói költségek sorolhatók.

Jójárt Ferenc, az igazgatóság elnöke a jelentésben kiemelte:

Hat hónap alatt több mint 15 új készítményt sikerült bevezetni piacainkon. Ezen termékek egyre nagyobb arányban már saját gyártóüzemeinkből kerülnek ki. A környezettudatosság jegyében pedig a végéhez közelít a dízeljárművek lecserélése korszerű, hibrid és plug-in hibrid alternatívákra, újabb napelemekkel bővült a meglévő kapacitás, az informatikai fejlesztésekkel pedig újabb lépéseket tettünk a papírmentes működés irányába. 

A cégvezér hozzátette: a Goodwill Pharma részvényei már idén átkerülhetnek a BÉT szabályozott piacának Standard kategóriájába, ezzel párhuzamosan pedig a nemzetközi pénzügyi beszámolási rendszerre (IFRS) való áttérést 2025. január 1-jétől kívánják megvalósítani. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.