BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bejelentette az MBH, hogy mikor érkezik az osztalék

Idén már másodjára fizet a nyereségéből a részvényeseknek az MBH Bank. Részvényenként 71 forintot kapnak a tulajdonosok.

Közel 23 milliárd forintot fizet ki osztalékelőlegként hamarosan az MBH Bank az igazgatóság pénteki döntése nyomás – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatásból.

MBH BAnk
Idén már másodjára fizet osztalékot a bank/Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A részvényesek a döntés értelmében október 28-tól kapják meg az osztalékelőleget, mely részvényenként 71 forintot jelent. Az osztalékfizetés fordulónapja október 18, ami azt jelenti, hogy amennyiben szeretnénk részesülni a kifizetésből, úgy ennél két nappal korában, október 16-ig meg kell vásárolnunk a bank részvényeit. Az MBH az idei első félévben több mint 108 milliárd forintos adózott eredményt ért el, ehhez érdemes viszonyítani a közel 23 milliárd forintos kifizetést, ugyanakkor 

az MBH idén már májusban is fizetett osztalékot, ami akkor részvényenként 76 forint volt.

Tekintve, hogy az MBH árfolyama 7420 forint volt a pénteki kereskedés végén, az osztalék kevesebb mint 1 százalékos hozamot jelent, ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy egy éve még mindössze 4200 forintba kerültek a bank papírjai, így az árfolyamnyereségen nagyot kaszálhattak azok a tulajdonosok, akik egy éven át tartották a bank részvényeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.