BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a CIG Pannónia

Emelkedéssel kezdte a hetet a BUX. Drágul az OTP és a Richter is, de az igazi megleppetést a CIG Pannónia okozta hétfő reggel.

Jókedvűen kezdte a hetet a pesti börze vezető indexe. A BUX fél százalékkal, 74 643 pontra nőtt. A főbb európai tőzsdéken is kedvező a hangulat, a piacok megkönnyebbültek, mivel úgy tűnik, nem eszkalálódik tovább a közel-keleti helyzet. Legalábbis rövid távon.

240619_bet_002_VZ , BÉT, CIG Pannónia
Jól startolt el a BUX a héten, a CIG Pannónia különösen remekel a BÉT-en / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A blue chipek közül az OTP és a Richter egyaránt 0,7 százalékos drágulással kezdte a hétfői kereskedést. A bankrészvény 19 165 forintra, míg a gyógyszerpapír 10 980 forintra erősödött.

A Mol és a Telekom árfolyama pedig 0,2 százalékkal került feljebb, 2626, illetve 1080 forintra.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A CIG Pannónia örvendeztette meg azonban a leginkább a részvényeseit. A biztosítótársaság részvényei 16 millió forintos forgalom mellett 2,7 százalékkal, 340 forintig raliztak.

A forint viszont nem igazán lendült formába. Az euró 404 forint fölött ragadt, a kurzus 404,2 és 404,6 között ingadozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.